Living-ul casei tale este locul in care vei petrece mult timp in compania familiei. Este incaperea in care veti servi mesele festive, veti primi oaspeti si veti orna bradul de Craciun.

Eleganta si stil in amenajarea unui living

Aici va strangeti cu totii pentru a viziona un film sau pentru a juca sah sau remi. Amenajarea living-ului presupune multa atentie, astfel incat sa poti combina intr-un mod placut preferintele tale in materie de mobilier, cu utilitatea si noile tendinte.

Amenajarea living-ului

Living-ul trebuie sa fie un spatiu placut, primitor si confortabil, astfel ca vei alege o mobila living moderna, comoda si foarte practica. In ceea ce priveste cromatica, sunt indicate tonurie calde, tocmai pentru a crea senzatia de confort si relaxare.

Daca adopti totusi culorile tari, formeaza simetrii cromatice, pentru a oferi o senzatie de ordine si exactitate. Daca alegi mobila living alba, incearca sa dai o nota de culoare prin alegerea accesoriilor interioare.

Poti combina mobila living moderna cu orice tip de material, astfel ca poti alege pentru podea, parchetul din lemn, poti imbina piatra cu lemnul sau poti adopta marmura sau gresia. Este foarte important sa se creeze un cadru echilibrat, impletind mobilierul cu accesoriile, dar si textura materialelor folosite cu cromatica generala.

Mobilierul pentru living

Daca dispui de un spatiu generos sau ai adoptat varianta openspace, atunci poti jongla cu multe piese de mobilier living modern, creand cadre placute pentru fiecare zona a incaperii.

Poti amenaja o zona pentru servirea mesei, in care vei amplasa mobila masiva din lemn, respectiv o masa impunatoare cu scaune. Nu uita de coltul de relaxare, alegand canapele si fotolii comode, masute de cafea si multe perne decorative.

Un living mare iti va permite si un colt de lectura, in care vei aseza o biblioteca moderna si un balansoar confortabil. Daca nu doresti sa faci o investitie mare, poti aborda o variata de mobila living ieftina, extrem de practica si comoda.

Este varianta pe care o poti alege si daca stii ca obisnuiesti sa schimbi frecvent mobilierul. Daca vrei sa creezi o amenajare interioara consistenta, formata din multe piese colorate, poti adopta mobila living alba, aceasta dandu-ti posibilitatea de a jongla cu usurinta cu o varietate foarte mare de accesorii interioare, de la covoare si traverse, pana la perne decorative, draperii si rame de tablouri.

Daca preferi o abordare vintage, poti alege un mobilier vechi si reconditionat, iar pentru un living retro, lemnul natur se va dovedi cea mai inspirata alegere.

Lumina din living

Stilul si eleganta living-ului tau vor fi scoase in evidenta si de lumina pe care tu alegi sa o asiguri acestui spatiu. Astfel, pe durata zilei, permite luminii naturale sa patrunda prin ferestre, iar pentru perioada serii, alege sa montezi un sistem de iluminat stratificat.

Monteaza leduri la nivelul podelei, alege lampadare pentru zona mediana, amplaseaza aplice pe peretii laterali si alege o lustra sau un candelabru pentru tavan. Astfel vei avea posibilitatea de a alege intensitatea luminii potrivita fiecarui moment sau fiecarei activitati, frumusetea mobilei living moderna fiind scoasa in evidenta, indiferent de culoarea acesteia sau de materialele din care este fabricata.