Gazonul artificial a intrat tot mai mult in atentia publicului, datorita aplicabilitatii sale extinse la o marja larga de activitati. De exemplu, la ora actuala intalnim tot mai des terenuri de sport, precum fotbal sau tenis, amenajate cu iarba artificiala.

Care sunt motivele care stau la baza interesului tot mai crescut din partea publicului fata de acest tip de amenajare?

Investitia intr-un gazon artificial reprezinta o investitie directa in pregatirea eficienta a jucatorilor care pasesc pe teren

Amenajarea unui gazon artificial fotbal pret considerabil, de regula compenseaza printr-o serie valoroasa de avantaje, pe care nici un model de gazon natural nu le-a oferit pana in prezent. 

===1.Desfasurarea activitatilor sportive pe orice vreme

Un gazon cu iarba naturala dauneaza in primul rand jucatorilor, care depind de capriciile vremii. In caz de seceta, iarba se usuca, iar in caz de intemperii, cresterea nivelului de umiditate face terenul inutilizabil pentru cateva zile. Sa nu mai pomenim de grindina, care ar compromite gazonul in totalitate. 

In schimb, proiectarea unui teren artificial fotbal, elimina orice grija in privinta vremii. Sistemul de drenaj blocheaza excesul de umiditate, iar materialul artificial isi conserva calitatile chiar si la expunerea prelungita la soare.

===2.Solutie inteligenta impotriva daunatorilor

Amenajarea suprafetelor de teren artificial constituie o modalitate viabila de combatere a daunatorilor si buruienilor, care provoaca distrugerea gazonului. In consecinta, nu vei fi nevoit sa cheltui suplimentar pe proceduri de reparatie si intretinere.

===3.Protejarea sanatatii si resurselor mediului

Cand vine vorba de suprafete de iarba naturala, automat procesul de intretinere si ingrijire implica echipamente pe baza de combustibil si care functioneaza prin alimentarea cu gaz. Prin urmare, aerul devine otravit si toxic pentru sanatate.

Consumul excesiv de apa pentru ingrijirea gazonului natural demonstreaza inca o data cat de mult participam la imbolnavirea planetei fara ca macar sa constientizam.

In schimb, un gazon sintetic fotbal este confectionat din cauciuc, deci necesita doar o cantitate mica de apa pentru spalare ocazionala. 

Gazonul sintetic elimina din start riscurile pe care in mod obisnuit le adapostesc suprafetele cu iarba naturala. Suprafata cu iarba sintetica asigura un aspect uniform, continuu si fara denivelari, care astfel ofera jucatorilor un mediu de joc guvernat de siguranta si confort.