Ai alunite pe corp si iti pui intrebarea daca merita sa le elimini? Pentru inceput, sa intelegem ce e o alunita. O alunita este o excrescenta pigmentata pe piele, de natura benigna. Denumirea stiintifica a unei alunite este nevus si poate fi congenitala sau dobandita, iar culoarea poate varia de la maro deschis, rosu, violet pana la negru. Prin localizare, semnele de nastere pot aparea pe orice parte a pielii sau a membranelor mucoase.

Cum stii daca merita sa apelezi la procedura de scoatere alunite cu ajutoul laserului?

Este recomandabil sa indepartezi alunita care:

• Este frecvent atinsa sau traumatizata (situata pe gat, spate, axila, pliul inghinal);
• Este situata pe palmele mainilor, talpile picioarelor, scalp;
• Este adesea expusa la radiatii UV
• Are o forma neregulata, asimetrica;
• Isi schimba forma, marimea sau culoareal;
• Provoaca mancarime sau durere,

In ce consta procedura de indepartare alunite laser

Impactul fasciculului laserului este intotdeauna dozat. Lucrul se efectueaza numai cu corpul neoplasmului, chiar daca cresterea are radacini adanci.

Indepartarea are loc in mai multe etape. Suprafata unei alunite sau a negului este expusa succesiv la expunerea la laser si apoi este arsa. In acelasi timp, laserul nu atinge tesuturile din jur, respectiv nu lasa arsuri.

Astfel, laserul ofera rezultate estetice bune si este sigur.

Atunci cand se apeleaza la procedura de eliminare alunite laser, avantajele sunt evidente:

• Sanse minime de formare a sangelui in timpul indepartarii, deoarece fasciculul laser sigileaza instantaneu vasele;
• Expunere ultra-precisa, minimizand deteriorarea tesuturilor inconjuratoare;
• Procedura rapida.

Pot fi indepartate alunitele in perioada calda a anului? Cand este perioada cea mai potrivita de indepartare a alunitelor?

Alunitele trebuie indepartate de preferinta in perioada inactiva a soarelui, intre lunile octombrie si martie. Vara nu este recomandata procedura de indepartare a alunitelor, mai bine in cealalta perioada a anului, considerata mai sigura.

Dupa indepartare, va trebui sa protejezi suprafata de razele UV. In primele 10-14 zile, pielea ramasa nu trebuie acoperita cu banda adeziva, iar crema de protectie solara trebuie aplicata odata ce crusta a cazut si zona este expusa.

Alege sa iti indepartezi alunitele nedorite cu laser si beneficiaza de avantajele acestei proceduri rapide si sigure.

6 thoughts on “Cele mai frecvente intrebari legate de procedura de eliminare alunite laser

  1. Articolul ofera informatii utile si practice pentru cei care doresc sa experimenteze turismul rural in Romania. De la recomandari de pensiuni si activitati traditionale, pana la sfaturi despre cum sa te pregatesti pentru o astfel de vacanta, totul este bine structurat si relevant.

  2. Interesanta abordarea despre impactul turismului rural asupra comunitatilor locale. Este impresionant sa vezi cum aceste sate isi dezvolta infrastructura si economia datorita fluxului de turisti. Sper ca trendul acesta sa continue si sa aduca beneficii pe termen lung.

  3. Mi-a placut foarte mult acest articol despre turismul rural in Romania. Am avut ocazia sa vizitez cateva dintre locatiile mentionate si pot confirma ca experienta a fost una minunata. Recomand cu caldura tuturor sa incerce aceasta forma de turism autentic si relaxant.

  4. Fascinant cum autorul a reusit sa surprinda esenta istorica a Romaniei intr-un singur articol. Apreciez munca depusa pentru documentare si redactarea acestui material informativ.

  5. Sunt impresionat de profunzimea analizei istorice prezentate in acest articol. Descoperirea originilor si evolutia Romaniei de-a lungul timpului mi-au deschis noi perspective asupra istoriei noastre.

  6. Articolul este foarte interesant, oferind informatii detaliate despre istoria Romaniei. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat datele si evenimentele importante din trecutul tarii noastre.

Comments are closed.