Cercetatorii au demonstrat faptul ca, prin lectura copiii isi dezvolta o serie de abilitati pretioase care ii pregatesc pentru viata de viitor adult cu o inteligenta emotionala ridicata.

Prin cuvinte si imagini, copiii isi amplifica atat puterea de concentrare, creativitatea, imaginatia, cat si perceptia asupra oamenilor si a mediului inconjurator.

Asadar, in calitatea ta de parinte iti revine sarcina de a alege corect continutul la care copilul tau are acces.

Selecteaza responsabil cartile pentru dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor tai 

Desi alegerea unor carti pentru copii pare o joaca, in realitate aceasta activitate trebuie tratata cu maxima seriozitate. 

1 .Analizeaza ilustratiile

Imaginile sunt principalele surse prin care copiii mici incep sa se familiarizeze cu evenimentele exterioare. Orienteaza-te catre gama de carti copii care impresioneaza prin numarul mare de ilustratii.

Cartile cu poze sunt adorate de cei mici, deci acestea pot fi un prim pas catre extinderea pasiunii pentru lectura inca de la varste fragede. Acorda atentie la calitatea ilustratiilor, evalueaza grafica si culorile utilizate care trebuie sa impresioneze prin claritate. 

2. Alege carti mici si usoare

Orienteaza-te catre carti in format A4, care faciliteaza transportul acestora dintr-o camera in alta. In plus, cartile pentru copii trebuie sa fie usor de rasfoit, simplu de parcurs si de inteles.

Literele trebuie sa fie de marime potrivita, textele sa fie citete si acompaniate de ilustratii explicative.

Cartile potrivite pentru copii reflecta nivelul de dezvoltare al acestora

Cartile potrivite pentru bebelusi sunt cartonate, cu ilustratii bogate, povestioare, sau poezii. Daca juniorul tau se incadreaza la grupa de 1-3 ani, atunci cauta la edituri pentru copii, carti cu sunete sau carti de asociere.

Cand cel mic a ajuns la varsta de 4-5 ani, cel mai inspirat cadou sunt cartile cu activitati, cu autocolante sau micile enciclopedii despre animale.

Pentru grupa de 5-7 ani, cartile recomandate sunt cele de activitati, cu autocolante, sau enciclopediile despre corpul uman.

Dupa cum poti observa, alegerea cartilor pentru copii nu este o chestiune pe care sa o tratezi superficial, dar nici o misiune imposibila.

Aplica sugestiile mentionate in randurile de mai sus si incurajeaza apetitul pentru lectura a copilului tau, lucru pentru care iti va fi recunoscator mai tarziu.

4 thoughts on “Cartile pentru copii contureaza profilul adultului din viitor

  1. Imi place cum autorul a abordat subiectul din mai multe perspective si a adus argumente solide pentru fiecare punct de vedere prezentat. Recomand acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Consider ca acest articol este foarte relevant si actual, avand in vedere contextul social si politic actual. Autorul a reusit sa transmita mesajul sau intr-un mod clar si concis.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a structurat articole si a prezentat argumentele sale. Am gasit raspunsuri la intrebarile mele si acum am o mai buna intelegere a subiectului.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am descoperit informatii importante si utile pentru mine.

Comments are closed.